Suma’t a SOS TURISME, fes-te visible i fes-te sentir!

Suma’t a SOS TURISME, fes-te visible i fes-te sentir!

Suma’t a SOS TURISME, fes-te visible i fes-te sentir!

Suma’t a SOS TURISME, fes-te visible i fes-te sentir!

Suma’t a SOS TURISME, fes-te visible i fes-te sentir!

Suma’t a SOS TURISME, fes-te visible i fes-te sentir!

SOS TURISME  és un moviment social i empresarial que neix de la reinvindicació transversal de tots els implicats en la cadena de valor turístic.

PER QUÉ?

La pandèmia mundial provocada pel coronavirus ha tingut unes seqüeles dramàtiques en la salut de milers de persones. La crisi sanitària ha derivat en una crisi econòmica mundial amb un impacte sense precedents.

A l’arxipèlag  balear ha suposat, en 2020, una caiguda del PIB superior al 25 %. L’activitat econòmica està pràcticament paralitzada i aguanta com pot. Les empreses turístiques no podem resistir més.

Aquesta desesperant situació provoca impotència entre treballadors i empresaris, que veiem com s’esvaeix la possibilitat de reiniciar l’activitat turística i com perillen les nostres empreses, patrimoni, llocs de treball…

Aquest sentiment col·lectiu es fa visible amb el moviment SOS TURISME, un crit d’auxili adreçat a les administracions de tots els nivells.

QUÈ DEMANEM?

En matèria econòmica i de salut pública exigim amb urgència plans de xoc efectius.

Els que donem suport al moviment reivindicatiu social i empresarial SOS TURISME, plantegem les següents peticions:

1. ASSUMIR de forma immediata que una crisi d’aquesta envergadura requereix unitat, línies d’actuació clares, transparència, decisions col·legiades i priorització de les mesures amb l’objectiu de controlar la pandèmia i recuperar l’economia per tal de no aprofundir en la crisi social.

2. PRIORITZAR LA SALUT: posant especial atenció als col·lectius de treballadors sanitaris i de serveis assistencials que lluiten en primera línia salvant vides, exhaustos físicament i emocionalment i, en molts casos, amb manca de mitjans humans i materials.

A més a més, instem a comunicar el pla de vacunació que cal desenvolupar a les Illes Balears i anunciar a quins col·lectius es vacunaran després de les persones considerades de risc i vulnerables. Exigim el lliurament de més vacunes perquè es faci una campanya intensiva que immunitzi el 70 % de la població abans de l’estiu.

Insistim als negociadors del govern espanyol a la Unió Europea que defensin la creació d’un sistema que acrediti la vacunació, reconegut entre països, per tal de facilitar la mobilitat i la necessitat de disposar de punts reforçats de control d’accés als ports i aeroports.

3. Traçar els PLANS D’ACTUACIÓ entre el govern de les Illes Balears, els sectors empresarials, els agents socials i experts reputats per transitar adequadament per les fases de resistència, recuperació i reorientació.

Encara no hem aconseguit superar la primera fase i els recursos de les empreses ja estan al límit, malgrat el qual han continuar fent front a una enorme càrrega fiscal sense generar ingressos per la manca d’activitat. Moltes empreses estan tancades des d’octubre de 2019.

La notícia de les vacunes ens ha fet alimentar l’esperança, però la gestió i la debilitat de la Unió Europea davant les empreses farmacèutiques han desmuntat ràpidament d’aquesta il·lusió.

La Unió Europea ha de ser més diligent, més contundent i més efectiva en l’autorització de vacunes, amb totes les garanties necessàries, i que es gestionin lliuraments molt més voluminosos en un espai de temps breu per donar resposta al que reclamem els ciutadans europeus: seguretat sanitària i protecció enfront del virus.

4. Articular un PLA DE RESCAT DEL SECTOR TURÍSTIC amb participació activa de totes les administracions, l’objectiu del qual ha de ser salvaguardar les empreses i l’ocupació mentre no sigui viable reactivar l’economia i mentre esperem que s’implementin les mesures esmentades. Necessitem ajuts directes i una reducció substancial de les càrregues fiscals i impositives.

Cal utilitzar totes les eines i desenvolupar totes les polítiques necessàries per afavorir les condicions adequades que provoquen oportunitats de reactivació.

Cal transmetre un missatge potent, recolzat pels fets, als mercats emissors que generi confiança i que els demostri que estem treballant per tornar-los a rebre, oferint una destinació segura i que ofereixi l’experiència turística que s’espera de les Illes Balears.

La recuperació possible serà progressiva i cal mantenir els mecanismes de protecció i dotar-los de flexibilitat per evitar la destrucció de teixit empresarial i de força laboral.

Considerant la urgència de l’aplicació de les mesures de rescat econòmic i sanitari, els impulsors de SOS TURISME, treballadors, empresaris i ciutadans simpatitzants d’aquesta causa, exigim una crida a l’acció de totes i cadascuna de les administracions competents.

Mantindrem viu el batec del turisme i de la campanya fins que s’escoltin les nostres peticions i s’articulin mecanismes efectius i ràpids per aconseguir tots els objectius que plantegem.

No ens podem permetre continuar en la inacció i els tripijocs, ni als nostres municipis, ni a la nostra illa, ni a la nostra comunitat, ni al nostre país.

Cal afrontar aquest repte majúscul amb esforços i mesures contundents i cal fer-ho JA!

Suma’t a SOS TURISME, fes-te visible i fes-te sentir!

PARTICIPA