• El sector turístic de Pollença, Alcúdia, Platja de Muro i Can Picafort demana a les institucions ajudes directes urgents per a evitar el tancament
  • La protesta ha estat protagonitzada per un escamot de 30 ciclistes que ha simbolitzat que “hem de rodar junts per a sortir d’aquesta crisi”

“Una altra absència de temporada turística seria catastròfic per a les nostres empreses i per a totes les illes’”. L’esportista mallorquí Sete Benavides ha estat l’encarregat de llegir el manifest que ha donat el tret de sortida a la marxa ciclista #SOSTurismo amb la qual empresaris i treballadors del sector turístic de la zona nord de Mallorca han protestat per la falta de suport de les institucions públiques enfront de la greu crisi provocada per la COVID.

“Necessitem que tant Govern Balear, com el Consell i el govern central ens donin suport amb ajudes directes i a fons perdut. La situació en aquesta zona és molt crítica, on directament o indirectament tots vivim del turisme. Molts hotels estan preparant-se per a ser venuts o presentar suspensió de pagaments”, ha reivindicat el president de l’Associació d’Hotelers de Pollença, Jaume Salas.

A aquest reclam s’han sumat Rafael *Garcias, representant de les empreses de ciclisme; *Malen *Llompart, representant de *Alcudiamar; i Pep *Escalas, representant de l’Associació de Veïns de Son *Bauló. En la lectura del manifest, els tres han remarcat la necessitat de mesures urgents. “Perquè el turisme continuï rodant cap al futur, el que es precisa en matèria econòmica va en estreta correlació amb el que també requereix la gestió sanitària: plans de xoc efectius amb caràcter urgent”, han exigit.

La protesta ha estat protagonitzada per un escamot de 30 ciclistes que, amb el crit SOS en els seus mallots, han recorregut, des de Port Pollença, passant per Alcúdia, Platges de Muro i Can Picafort, tota la zona nord de Mallorca per a escenificar i simbolitzar que “rodant junts, aconseguirem salvar el turisme”.

Amb aquesta marxa reivindicativa, els treballadors i empresaris del sector turístic de Pollença, Alcúdia, Platja de Muro i Ca Picafort volen demandar i demanar suport a les institucions.

Amb aquesta marxa reivindicativa, els treballadors i empresaris del sector turístic de Pollença, Alcúdia, Platja de Muro i Ca Picafort volen demandar i demanar suport a les institucions.

Aquesta acció de protesta ha estat organitzada per:

  • A Pollença: Associació Hotelera de Pollença, *Teixit empresarial, Associació de Restauradors, Associació de Viles, *Associació de Veins del Port de Pollença.
  • En Alcudia: Agrupació Hotelera de Alcudia, Associació de Comerciants i Associació de Restauradors i sector nàutic.
  • En Platja de Muro: Associació Hotelera de Platja de Muro, Associació de Restauradors i Comerciants, Empreses de ciclisme: Hüerzeler the Cycling experience, Rad Salon Mallorca, S’Escapada Bikes.
  • En Can Picafort: Associació Hotelera de Ca Picafort., Associació de Comerciants, Associació de Restauradors de Ca Picafort, Associació de Veïns de Son Bauló.